Langoše
31. 1. 2016
Ingredience:
3 a 1/3 hrnku polohrubé mouky
necelé 2 hrnky vlažného (ne horkého !) mléka
1 kostka droždí
1/2 lžičky soli
1/2 lčičky cukru
Postup:
Zaděláme kvásek (2 hrnky mléka, 1/2 lžičky cukru a rozdrobené droždí) a necháme 5 až 10 minut vzejít. Přidáme zbytek všech ingrediencí a vypracujeme hladké nemazlavé těsto. Pod utěrkou v teple necháme nakynout minimálně 30 minut. Z těsta vyválíme placku přibližně 2 cm vysokou. Vykrájíme kolečka (např. hrníčkem) a ne ty necháme 10 minut nakynout. Mezitím rozpálíme olej (langoše musí plavat). Z nakynutých placek vytaháme tenké placky s tlustším okrajem a krátce osmažíme z obou stran.
Více na
Zaděláme kvásek ( 2 hrnky mléka, 1/2 lžičky cukru a rozdrobeného droždí) a necháme 5-10 minut vzejít. Přidáme zbytek všech ingrediencí a vypracujeme hladké nemazlavé těsto. Pod útěrkou v teple necháme nakynout minimlně 30 minut.
Z těsta vyválíme placku přibližně 2 cm vysokou. Vykrájíme kolečka (např. hrníčkem) a ty necháme 10 minut nakynout. Mezitím rozpálíme olej (langoše musí plavat). Z nakynutých placek vytaháme tenké placky s tlustším okrajem a krátce smažíme z obou stran.
zdroj: https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fhruskovyrecepty.cz%2Flangose-jako-ze-stanku-2659%2F&h=VAQFQ2I3d
Ingredience: 3 a 1/3 hrnku polohrubé mouky necelé 2 hrnky vlažného (ne horkého!) mléka 1 kostka droždí 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky cukru Postup: Zaděláme kvásek (2 hrnky mléka, 1/2 lžičky cukru a rozdrobené droždí) a necháme 5 až 10 minut vzejít. Přidáme zbytek všech ingrediencí a vypracujeme hladké nemazlavé těsto. Pod utěrkou v teple necháme nakynout minimálně 30 minut. Z těsta vyválíme placku přibližně 2 cm vysokou. Vykrájíme kolečka (např. hrníčkem) a ne ty necháme 10 minut nakynout. Mezitím rozpálíme olej (langoše musí plavat). Z nakynutých placek vytaháme tenké placky s tlustším okrajem a krátce osmažíme z obou stran.
Více na:
Ingredience: 3 a 1/3 hrnku polohrubé mouky necelé 2 hrnky vlažného (ne horkého!) mléka 1 kostka droždí 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky cukru Postup: Zaděláme kvásek (2 hrnky mléka, 1/2 lžičky cukru a rozdrobené droždí) a necháme 5 až 10 minut vzejít. Přidáme zbytek všech ingrediencí a vypracujeme hladké nemazlavé těsto. Pod utěrkou v teple necháme nakynout minimálně 30 minut. Z těsta vyválíme placku přibližně 2 cm vysokou. Vykrájíme kolečka (např. hrníčkem) a ne ty necháme 10 minut nakynout. Mezitím rozpálíme olej (langoše musí plavat). Z nakynutých placek vytaháme tenké placky s tlustším okrajem a krátce osmažíme z obou stran.
Více na:
Ingredience: 3 a 1/3 hrnku polohrubé mouky necelé 2 hrnky vlažného (ne horkého!) mléka 1 kostka droždí 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky cukru
Více na:
Ingredience: 3 a 1/3 hrnku polohrubé mouky necelé 2 hrnky vlažného (ne horkého!) mléka 1 kostka droždí 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky cukru
Více na: